10 mei 2011

Sjampoefel!

Als ik na een paar uur slaap weer “op mijn post” kom, varen we net onder de kust van het eiland. Voor ons komt langzaam de zon op, het lijkt wel alsof het Noumea in brand staat. Om ons heen slaan de golven op het rif kapot maar recht voor ons ligt de betonde Passe de Dumbea.

Net als we de doorgang in het rif passeren en de grote lagoon binnen varen begint de vismolen luid te ratelen: beet! De vechter geeft zich niet zomaar gewonnen maar beetje bij beetje krijgen we hem binnengehengeld en we landen een prachtige Bluefin Tuna op het zwemplatform. Met een scheut Apfelkorn (dat het nog bestaat) in zijn kiewen sterft de vangst een zachte dood. Inmiddels staat Marieke al klaar met het fileermes, lekker klusje als je net je ogen hebt ;-)

Niet veel later meren we af in Marina Port Moselle en staat het welkomstcomitee, bestaande uit een Quarantaine en Immigration officer, al klaar. Na een bezoek aan de havendienst en de douane zijn de formaliteiten afgehandeld en zijn we ingeklaard in Nouvelle Caledonie. Sjampoefel!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

donderdag 2 juni 12:38 #

Laatste mijlen

Laatste mijlen

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties