9 mei 2011

Wind tegen

“This (PS102 Queensland to New Caledonia, red) can be a difficult passage at all times because of the certainty of encountering contrary winds for at least part of the voyage, if not the whole of it.” Aldus Jimmy Cornell in zijn werk World Cruising Routes. Tot zover hebben we dus flink mazzel gehad met een blijvende zuidoost- of zuidwestelijke wind, maar vanaf vandaag staat de wind inderdaad pal tegen: met 5 knopen recht uit het noordoosten.

Het begon vannacht tijdens mijn wacht al, plotselinge windshifts van 90 graden waardoor de boot spontaan overstag ging. En wanneer de zeilen weer getrimd staan op de nieuwe koers… Juist, windshift terug. Motor aan en uitzitten die laatste mijlen…

Uiteindelijk toch nog een lekkere zeildag gehad rustig windje en mooie lange deining. De strategie pakt goed uit: eerst naar het noordoosten en wachten tot de wind draait naar het noorden dan is de Passe de Dumbea, waar we het New Caledonia Barrier Reef binnen kunnen varen, precies bezeild.

Eind van de dag 794 mijl afgelegd en nog 18 te gaan. Oh, nu ik naar buiten kijk: laaaand in ziiicht!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties