25 mrt 2010

Santa Lucia; geen gewandel

Bij het aanmelden werd Joost er gisteren al fijntjes op gewezen dat onze despachio maar tot Isla de Juventad ging en dat we die hadden moeten verlengen om hier te mogen komen. Op Juventad was er echter geen gelegenheid voor ons om af te meren of aan wal te gaan en na het ronden van Cabo Antonio was de nieuwe marina in Los Morros daar lager wal. Daar heeft de señor van de Guarda Frontera geen boodschap aan, ze mogen snel een paar boodschappen doen maar moeten daarna vamos.

Eigenwijs als we zijn proberen we de volgende dag alsnog aan wal te gaan, maar we zijn de hoofdstraat nog niet uitgewandeld of er komt een diender aangefietst die ons hijgend en zwetend nogmaals verteld dat we hier niet aan wal mogen. Geen despachio, geen gewandel. Of we nou een visum hebben of niet, of we zijn ingeklaard of niet.

  

Hoewel Santa Lucia volgens onze pilots vroeger een zogenaamde port-of-entry was en het stadje toen duidelijk beter tijden gekend heeft, kan er met onze papierhandel niks geregeld worden. We kunnen alleen doorvaren naar één van de Marlin Marina's om daar vervolgens weer een despachio te krijgen voor het volgende deel van de route. En waarschijnlijk hadden we in Juventad of Los Morros ook geen despachio voor Santa Lucia hadden gekregen. Jammer want we hadden van hier uit graag een bezoek aan Pinar del Rio en Viñales gebracht om de sigarenstreek van Cuba eens nader te bekijken. Nu zit er niets anders op dan vanmiddag het anker weer uit de grond te trekken en vannacht de laatste 90 mijl naar Marina Hemingway te varen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties