10 feb 2010

Arubaans carnaval

Nadat de stuurautomaat is gerepareerd (met de hulp van local Bastiaan, bedankt!), en daarmee steviger dan het ooit geweest is, belanden we in de voorbereidingen van het Arubaanse Carnaval. Op zaterdagavond is de traditionele lichtjesparade en heel Aruba lijkt te zijn uitgelopen voor deze avond en het swingt dan ook de pan uit!

  

  

In de dagen daarna liggen we een dagje op het strand, verbazen we ons over de grote cruiseschepen die ons vlakbij passeren en toeren we met Pim en Meta (die met hun Linea ook net zijn aangekomen) over het eiland. In vergelijking met Curacao en Bonaire valt Aruba ons wat tegen. Het is voornamelijk gericht op Amerikaanse (cruiseschip)toeristen.

  

  

Na een kleine week op de winderige ankerplaats te hebben gelegen maken we ons klaar voor de oversteek naar Jamaica. Elke dag waait het hier als de rook met bijbehorende golven maar er lijkt zich een gaatje met iets minder wind en een rustiger zee aan te dienen…

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties