24 aug 2009

Zijn jullie weer terug?

De vaak gestelde vraag van afgelopen maand. Het was dan ook een maand van weerzien. Na precies een jaar geleden vertrokken te zijn uit de haven van Zierikzee, zijn we weer terug in de Koekenstad. Via-via hebben we in een paar dagen een huisje gevonden in de binnenstad, vlakbij de haven (zodat ik het niet helemaal ontwen) waar we de komende vier maanden kunnen bivakkeren. En zo wonen we na 10 jaar (voorlopig) weer in Zierikzee.
Binnen een week was Ascha aan het werk als zelfstandig verpleegkundige in de thuiszorg. In die sector heeft men meer last van een personeelscrisis dan van een economische crisis, zo lijkt het. In de IT sector is het op het moment heel wat rustiger, maar inmiddels heb ik goede hoop om een klusje te vinden voor de komende maanden.

 

Als het om acclimatiseren gaat, hadden we geen betere maand kunnen uitkiezen om terug te keren naar Nederland: Zomer in Zeeland! De tradionele havendagen werden dan ook onder zomerse omstandigheden gevierd en geen betere gelegenheid om iedereen weer even te zien en spreken. Erg gezellig!

En over weerzien gesproken, een week na ons arriveerden Ank en Keimpe in Zierikzee. Na hun Rondje Atlantic meerden zij hun Gaia voor het eerst in dertien maanden weer af in een Nederlandse haven. Elf maanden eerder ontmoetten we elkaar in Camaret-sur-Mer en sindsdien kwamen we elkaar telkens wel weer ergens tegen. Het weerzien was erg leuk en we waren voor een paar dagen toerist in eigen stad.

En dan was er de Lovefool met Bas en Chris die na een Rondje Kanaal in vier weken ook voor het eerst weer voet op Hollandse bodem zetten in Zierikzee. Toen zakten we door in de Boatyard, dit keer was het de Biet

Ook de Linea-bemanning was even voor een verrassingsbezoek in Nederland, dus konden we de gelegenheid niet voorbij om ook met Pim en Meta even een biertje in Scheveningen te drinken. Al zijn we intussen weer gewend aan het landrottenleven, bepaalde zeilersgewoontes moet je gewoon in stand houden ;-)

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties