26 apr 2009

We have to move forward, man!

We hebben het lang voor ons uit geschoven, maar tijdens ons lange verblijf op St Maarten hebben we besloten hoe we de reis komend jaar voortzetten. Aanvankelijk zijn we uit Nederland vertrokken met het idee om voor een tot drie jaar op reis te gaan. Waarheen en langs welke route besluiten we onderweg en als een van ons het niet leuk meer vindt, dan stoppen we ermee. Dat was het grote plan, nu de invulling ervan...

Al tijdens de oversteek hebben we de door-Panama-optie letterlijk en figuurlijk laten varen. Rond de wereld is mooi, maar de lange oversteken, onbewoonde gebieden en piraterij zijn aan ons en de boot niet besteed. Toen ontstond het plan om tijdens het orkaan seizoen in de Caribbean naar het noorden te varen. Via Bermuda naar New York en dan langzaam weer afzakken om nog een seizoen in de Caribbean door te brengen. Ook dat plan hebben we laten vallen. Gedoe met Visa's voor de VS en twee oversteken die goed of slecht uit kunnen pakken maar vooral weer gas erop om door te varen. En dat nu we op St. Maarten eindelijk even rust hebben en niks meer moeten.

Want hoewel we het reizen en kennismaken met andere culturen nog steeds erg leuk vinden gaan de aankomstrituelen ons wat tegen staan. Hoe verloopt het inklaren? Waar kunnen we de gastanks vullen? Waar kunnen we de was doen? Waar zit de supermarkt? Wat kost wat en wat is de waarde van geld? Ook valt voor Ascha het boordleven zwaarder dan ze verwachtte en, eerlijk is eerlijk, een jaar lang leven zonder stahoogte op paar wiebelende vierkante meters valt niet altijd mee. Maar om nu de boot al terug te varen naar Nederland, daar voelen we ook niks voor. Nu we er toch zijn willen we nog wel even genieten van het tropische klimaat hier, levend in korte broek en flipflops. Alleen, wat doen we dan tijdens het orkaanseizoen dat begint in juni en eindigt in november?

Veel cruisers die nog een jaar in de Cariben blijven zitten het orkaanseizoen uit op Curacao. En daar ligt meteen ons probleem. Met alle happy-hours is het daar veel te gezellig en we worden er nu al voor gewaarschuwd dat er magneten in de grond zitten waardoor je je anker niet meer omhoog krijgt. En zomaar ons reisbudget er doorheen jagen terwijl we in die tussentijd ook mooie landen kunnen zien, dat zien we niet zitten. Tenzij we daar aan het werk kunnen. Dan zouden we zelfs voor een half jaar in een huisje kunnen wonen, in plaats van aan boord, en is Ascha ook weer blij!

Vooralsnog lijkt het erop dat Curacao minder last van de crisis heeft dan waar Nederland nu in verkeert en spreekt werken in de tropen - al klinkt dat als een contradictie-in-terminis - ons wel aan. Bovendien is het leven er goedkoper dan in de Eastern Caribbean waar we nu zijn, en zijn vluchten van en naar Nederland erg betaalbaar. En tenslotte kunnen we het dan nog even rustig aan doen voordat we de oversteek naar Curacao maken. Begin volgend jaar zouden we dan via Jamaica en Cuba naar de Bahama's kunnen gaan en dan alsnog naar de VS, via Tobago en Grenada nog eens de Caribbean of via de Virgin Islands richting de Azoren en Europa. Genoeg opties (en happy-hours) om ons tegen die tijd weer over te buigen, voorlopig eerst naar Curacao!

Oh, en mochten er onder de lezers nog mensen zijn die oppas zoeken voor een huis op Curacao, aan een nieuwe website toe zijn, een tuinvrouw zoeken of medische hulp nodig hebben, laat dan even een berichtje achter ;-)

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Bas 
donderdag 7 mei 12:32 #

Aah, dushi Korsou. Ik kan me slechtere overwinterbestemmingen voorstellen.

Misschien kunnen jullie helpen met de wederopbouw van Sarifundi's? En qua web-ontwikkeling moet je wel aan klussen komen, al is het maar voor een van de vele gambling-sites die daar gerund worden. Zet 'm op!

Keimpe en Ank 
vrijdag 8 mei 21:29 #

Onze tuin in Groningen is nodig toe aan een restyling. En jullie weten het... dat tuinhuisje staat er nog steeds Smile  xx

zaterdag 9 april 15:20 #

Sailinglive goes down under

Sailinglive goes down under

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties