30 jul 2008

Dieppe - St. Valery-en-Caux

Met het mooiste weer van de wereld varen we van Dieppe naar St. Valery-en-Caux. Het is maar een kort stukje van 15 mijl, maar met krap 10 knopen wind (windkracht 2) en de stroom tegen doen we daar precies lang genoeg over om vlak voor hoog water aan te komen voor de haveningang van St. Valery-valera-valeropsasa. De haveningang valt bij laag water droog en 2 uur voor en na hoog water kun je er in varen. Vanwege onze 2.11m diepgang nemen we geen risico en varen een half uur voor hoog water het havenkanaaltje in. Hebben we goed gerekend? Is het inderdaad om 19.30u hoog water? Staat er voldoende water voor ons? Met zweet in de handen komen we aan voor het bruggetje over het sluisje voor de haven, en na kort wachten mogen we doorvaren en leggen de boot in een vrije box in de haven. Ook weer gelukt.

St. Valery-en-Caux is een leuk dorpje. We liggen erg leuk midden in het dorp, bakker, slager en visboer zijn op kruipafstand. We besluiten een dagje te blijven liggen. Voornamelijk omdat het om 7.30u de volgende ochtend pas hoog water is (en eerder kunnen we er toch niet uit), maar eigenlijk is dat gewoon een excuus om de volgende dag lekker uit te slapen en een dagje te lanterfanten, ehh klussen.
De was gaat naar de Lavomatique en komt er fris weer uit en het dekmatras dat we voor vertrek uit Nederland hebben gekocht snijdt Ascha op maat, zodat het in de V-vorm van ons bed past. Zo lang we de boot hebben, hebben we lekkage door de mast als het regent. De mast gaat door het dek en staat op de kiel, en de afdichting op het dek is niet waterdicht. Met het manchet, de kitspuit en vulcaniserende mastkraagtape probeer ik de mast weer waterdicht te rijgen. Ook de puttings op het dek van de verstaging lekten, dus ook die ga ik met de kitspuit te lijf. 's Nachts slapen we heerlijk (we hebben nu veel meer ruimte aan het voeteneind) en valt er een regenbuitje (gelukkig bleven de hagelstenen en het onweer dat de buurman voorspelde uit) en de volgende ochtend ligt er geen drupje water op tafel!

Morgen weer op tijd uit bed en met hoog water naar buiten, op naar Honfleur.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties